Razriješenje vidi kao “nezahvalnost na njegov doprinos”, odluku rukovodstva LDK-a vidi “nemoralnom”, obratio se Statutarnoj komisiji(Dokument)

Agim Veljiu žalio se danas u Statutarnoj komisiji LDK na odluku od 9. juna, gdje ga je predsjedništvo ove stranke razriješilo sa pozicije predsjednika podružnice LDK-a u Podujevu, gdje je bio predsjednik nekoliko mandata. Veljiu je odluku predsjedništva svoje stranke nazvao nemoralnom, kršenjem statuta LDK, politički štetnom za stranku te neetičnom.

Agima Veljiua, koji je u prethodnoj vladi koalicije LDK, AAK, NISMA. AKR, i Srpske Liste, bio ministar unutarnjih poslova, predsjedništvo stranke zaobišlo i za kandidata na predstojećim izborima u za gradonačelnika Podujeva predložen Ekrem Hyseni.

“U tački 1. ove odluke imenovan je kandidat za gradonačelnika Podujeva. Centralno predsjedništvo je ovaj potez uradilo protuzakonito jer je napadnutom odlukom kandidat imenovan bez koordinacije s predsjedništvom ogranka u Podujevu”, kaže se u odluci koju je Veljiu dostavio redakciji KALLXO.com.

Nastavlja u istom tonu riječima da je odluka predsjedništva LDK štetna po sam subjekt.

“Osim što je protiv Statuta, ova odluka Centralnog predsedništva LDK takođe je politički štetna za Demokratski savez Kosova uopšte, a posebno za njegov ogranak u Podujevu. To je zbog činjenice da se u jesen ove godine na Kosovu održavaju lokalni izbori, pa će u ovom procesu ogranak LDK-a u Podujevu imati oštećen ugled zbog ove proizvoljne i ne statutarne odluke Centralnog predsedništva i predsefavajućeg LDK-a”, kaže se između ostalog u žalbi Agima Veljiua Statutarnoj komisiji LDK-a.

Na kraju je odluku predsjedništva nazvao nemoralnom.

„Takođe, ova odluka je politički nemoralna u odnosu na građane opštine Podujevo. Između ostalog, ova odluka Centralnog predsedništva predstavlja uvredu za građane opštine Podujeva koji su je podržavali tokom 30 godina uspostavljanja LDK, čak i u teškim periodima. Ova razdvojena odluka centralnog rukovodstva LDK je:
POTVRDA O NEZAVALNOSTI“ za doprinos, odanost i kontinuiranu 30-godišnju podršku koju su građani opštine Podujeva dali LDK-u. To me vrijeđa kao osnivača i predsjednika ogranka. To je učinilo Centralno predsedništvo LDK na čelu sa predsedavajućim Ljumir Abdidžikuom, kaže se u žalbi.

Go to TOP