Vulin: Da Srbija hoće da se silom vrati na Kosovo, dovoljni bi bili Srbi rođeni tamo

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin negirao je danas da zvanični Beograd priprema ruske dobrovoljce za povratak na Kosovo i dodao da, kada bi Beograd i htio da se silom zauzme Kosovo, ne bi mu bili potrebni ni Rusi ni drugi stranci, već bi bili dovoljni samo Srbi rođeni tamo, prenosi agencija Beta.

Vulin je to izjavio u odgovoru na tvrdnju bivšeg komandanta Kosovskih sigurnosnih snaga Kadrija Kastratija koji je naveo da ima informacije da srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i Vulin regrutuju ruske plaćenike da bi ih doveli na sjever Kosova.

  • Prema nekim informacijama koje imam, Vučić i Vulin regrutuju ruske plaćenike da ih dovedu na sjever Kosova, a za ovu grupu je zadužen general Diković. Ako dođe do destabilizacije u Bosni, isto automatski počinje na sjeveru Kosova i krajnji cilj Srbije je da napravi Veliku Srbiju – izjavio je Kastrati za televiziju Kljan Kosova.

Vulin je naveo da kosovski Albanci, kada iz njih “progovori strah i nečista savjest”, počnu da “lupetaju o srpskoj agresiji i ruskoj opasnosti”.

  • Ni predsjednik Vučić ni ja ne spremamo i ne tražimo ruske dobrovoljce. Da Srbija hoće da se silom vrati i na sjever i na jug Kosova, ne bi joj trebali ni Rusi ni bilo koji drugi stranci, dovoljni su Srbi rođeni na Kosovu – dodao je Aleksandar Vulin.

Kazao je da “takve tvrdnje treba da posluže kao razlog NATO-u da još jednom podigne oružje i vodi rat koji Albanci sami nikada nisu mogli da dobiju, baš kao što sami nisu mogli da naprave ni državu”.

Go to TOP