SRB-BIH-HR

Program u AKR-a za menadžiranje pandemijom

Kandidat za gradonačelnika Prizrena ispred Alijanse za novo Kosovo (AKR), Afrim Tejeci kod Jete Džare DebatPernime rekao je da program ima nekoliko stubova za upravljanje pandemijom.

“U našem programu je poštivanje radnog vremena u domovima zdravlja. U slučaju pandemije, pokrenite širu provedbenu kampanju. Budite spremni počevši s programima u malim grupama kako ukloniti poteškoće koje su zahvatile cijeli svijet. To ćemo učiniti u nekoliko stubova. Među stubovima, prvo infrastruktura u domu zdravlja, pa svaki, počevši od raspodjele pacijenata ljekarima, ne bi trebao biti samo jedan ljekar sa 200-300 pacijenata”, rekao je on.

Kandidati političkih partija, koji ciljaju na mesto predsednika opštine Prizren, razgovaraju u #DebatPernime o svojim planovima nakon izbora 17. oktobra.

Na KallxoPernime pozvani su kandidati za gradonačelnika Prizrena: Afrim Tejeci iz AKR -a; Anton Quni iz LDK; Milazim Lushaj, nezavisni kandidat; gradonačelnik Prizrena Mytaher Haskuka iz Pokreta VETVENDOSJE!-a; Shaqir Totaj iz PDK i Zafir Berisha iz Socijaldemokratske inicijative NISMA. Nasuprot kandidatima za gradonačelnika biće sedam kandidata za odbornike u Skupštini opštine Prizren: Aferdita Morina iz LDK; Aferdita Spahiu iz AKR -a; Dafina Bllaca iz PDK; Lirije Bytyqi iz Socijaldemokratske inicijative; Mimoza Bushrani iz LVV -a; Nadhjesa Bresa sa GUXO liste i Shqipe Kastrati iz AAK -a.