Nagavci kërkon bashkëpunimin  e komunave për ndërtimin e çerdheve të reja

Ministrja e Arsimit, Arbërie Nagavci, deklaroi se kanë siguruar buxhetin për ndërtimin e institucioneve parashkollore, si dhe kanë bërë të gjitha analizat, buxhetet dhe projektet e gatshme për komunat, të cilat duhet t`i gjejnë lokacionet që i plotësojnë nevojat.

Nagavci në një konferencë për media njoftoi se u ka bërë thirrje kryetarëve nga të gjitha komunat e Kosovës që t’i përgjigjen ftesës për bashkëpunim në ndërtimin e çerdheve të reja.

 “Sot kam nisur një letër tek të gjithë kryetarët e komunave për te kërkuar  angazhimin dhe bashkëpunimin e tyre në ndërtimin e çerdheve. Përmes kësaj letre kam kërkuar që të angazhohen personalisht që të pranojmë kërkesat e kompletuara, në mënyrë qe të vazhdojmë me procedurat tjera për ndërtimin e kopshteve dhe çerdheve  për të mundësuar kështu edukimin në fëmijërinë e hershme”, tha Nagavci në një konferencë për media.

Ajo tha se Ministria e Arsimit vitin e kaluar ka bërë një analizë në nivel vendi, ku për planifikimet janë njoftuar në vazhdimësi me takimet e rregullta që ka pasur me zyrtarë komunal.

“Ne gjatë vitit të kaluar kemi hartuar 4 projekte modulare të cilat i kemi vënë në dispozicion të komunave për t’i përshtatur me lokacione. Projektet modulare i kemi finalizuar si projekte, me siguri, kohe të shkurtër dhe ndarjen e buxhetit të nevojshëm. Kemi siguruar buxhetin për ndërtimin e institucioneve parashkollore. I kemi të gjitha analizat, i kemi buxhetet  dhe projektet janë të gatshme dhe komunat të gjejnë lokacionet që i plotësojnë nevojat”, shtoi ajo.

Ndërsa zëvendësministri i Arsimit, Taulant Kelmendi, tregoi edhe për shumat që janë ndarë për ndërtimin e çerdheve nëpër komuna.

“Në këtë kontekst kemi buxhet të garantuar, projekte të gatshme, vetëm kërkojmë qe komunat t’i përgjigjen gatishmërisë sonë. “Nga janari kemi pesë kërkesa nga komunat për ndërtimin e çerdheve. 799 mijë euro për ndërtimin e çerdhes në Prizren. 742 mije euro për Suharekë, 81 mijë euro në Gjilan. Në Babush të Ferizajt 98 mijë dhe 85 mijë euro në Junik”, tha Kelmendi.

Go to TOP