Rajoni

Milorad Dodik i gatshëm për ‘luftë’ në Bosnje – Kjo është kërkesa e tij

Anëtari serb i Presidencës së Bosnjes dhe Hercegovinës, Milorad Dodik deklaroi se Republika Srpska ka një vizion dhe idenë e ekzistencës së saj, se nuk duhet të zhduken, megjithëse është nën sulme të forta të koncepteve të ndryshme për t’u zhdukur dhe se është i vetmi që ka kuptim në Bosnje.

Duke uruar të gjithë qytetarët për Ditën e Republikës, Dodik vuri në dukje se ai ishte përgjegjës për përfaqësimin e interesave të Serbskas në Bosnje.

“Bosnje dhe Hercegovina është një telashe e madhe dhe një regresion i madh, nuk ka asnjë ide apo vizion se si të vazhdohet dhe për këtë arsye nuk ka të ardhme. Është e vështirë të përshkruhet, e lëre më të shpjegohet, ndaj duhet të kuptojmë se statusi i Republikës Srpska, pavarësia e saj brenda Marrëveshjes së Dejtonit diçka për të cilën duhet të luftojmë përsëri”, u tha Dodik gazetarëve në Banja Luka.

Ai theksoi se populli serbë është i rrallë nga popujt tjerë që janë detyruar të luftojnë sërish për të njëjtat qëllime dhe të njëjtat gjëra që i kanë arritur tashmë.

“Ne nuk kërkojmë gjë tjetër veçse të na jepet ajo që është nënshkruar në Dejton dhe nuk duam asgjë tjetër”, ka theksuar Dodik.

Ai shtoi se Republika Srpska ka të ardhme, sepse ka kaluar periudhën më të vështirë të luftës dhe mosmarrëveshjeve të pasluftës dhe se sot mund ta festojë denjësisht 9 janarin, pavarësisht sulmeve, zyrave dhe ambasadave të ndryshme.

Ai tha se Srpska nuk ndërhyn në përcaktimin e ditës së shtetësisë së një vendi, megjithëse, siç tha ai, “ata besojnë se kanë të drejtë për gjithçka këtu”.

“Ne jemi të vetëdijshëm për pozicionin tonë dhe ne jemi Republika që do të jetojë dhe e cila është e vetmja që ka kuptim në Bosnje”, tha Dodik.

Shfaq më shumë
Back to top button
escort mersin - izmir escort