Helikopterët britanikë fluturojnë në Finlandë për stërvitjen më të madhe të NATO-s që nga Lufta e Ftohtë

NATO po planifikon një stërvitje stërvitore të premten në Finlandë, pranë kufirit me Rusinë – diçka që Moska e ka paralajmëruar si “incidente të mundshme ushtarake”.

Mbretëria e Bashkuar do të luajë një rol në ato stërvitje dhe tashmë po dërgon nëntë helikopterë Apache të Ushtrisë Britanike, me vlerë 40 milion funte secili, në Finlandë, përpara se t’i dërgojë ata për një stërvitje tjetër në Estoni me më shumë avionë.

Katër helikopterë zbulimi Wildcat dhe dy helikopterë mbështetës RAF Chinook thjesht do të shkojnë në Estoni dhe do të kalojnë një kohë më të gjatë atje.

Stërvitja me helikopterët sulmues Apache në Finlandë quhet Exercise Arrow, ndërsa ajo në Estoni – me të tre llojet e helikopterëve – quhet Exercise Swift Response.

Rreth 20,000 personel britanik janë të përfshirë, midis 90,000 trupave nga të 32 anëtarët e aleancës.

Go to TOP