Akademiku serb Teodoroviq: Serbia duhet ta njohë Kosovën e pavarur-loja mes Lindjes dhe Perëndimit do të përfundojë keq për Beogradin

Akademiku i SANU-së, Dushan Teodoroviq, tha se Kosova është e pavarur dhe se është turp që Serbia është e vetmja në Evropë që nuk ka vendosur sanksione ndaj Rusisë.

Akademiku Dushan Teodoroviq beson se Serbia duhet të marrë një qëndrim të ri politik sipas të cilit do ta njohë Kosovën e pavarur.

“Kosova është shtet i pavarur, është bërë pjesë e Serbisë në vitin 1912 pas luftës ballkanike, dhe në vitin 1999 humbi, edhe në luftën kur u nënshkrua Marrëveshja e Kumanovës, gjegjësisht kapitullimi, kufijtë krijohen në luftëra ose marrëveshje pas lufte. Shikoni çfarë humbi Austro-Hungaria apo Hungaria pas Luftës së Parë Botërore dhe kështu është tani, dhe nëse duam të ecim përpara, duhet të ndalojmë së gënjeu këtij populli, të cilin Aleksandar Vuçiq dhe regjimi i tij po e bëjnë vazhdimisht . ka thënë Teodoroviq.

Ai tha se një nga aksiomat e politikës së re të Serbisë duhet të jetë pranimi i realitetit sipas të cilit, siç thotë ai, Kosova është e pavarur.

Teodoroviq tha gjithashtu se është turp dhe tragjedi që Serbia është e vetmja në Evropë që nuk ka vendosur sanksione ndaj Rusisë, duke thënë se gjashtë milionë njerëz nuk mund të jenë më të zgjuar se 500 milionë në BE.

Ai shtoi se loja mes Lindjes dhe Perëndimit do të përfundojë keq për Serbinë dhe presidentin Vuçiq. /Kosova.info/

Go to TOP