Kosova.info

Çeku: Serbia po shkel hapur konventat e UNESCO-s dhe dokumentin e Ahtisaarit

Hajrulla Çeku, Ministër i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, ka thënë se Serbia po shkel hapur konventat e UNESC-s.
Kështu ka deklaruar Çeku përmes një postimi në Facebook, ku ka shtuar se, 1247 ekspozita të koleksionit muzeor publik të Kosovës janë marrë nga Muzeu Kombëtar i Kosovës gjatë luftës, nga Akademia serbe e Shkencave.

Po ashtu ministri ka thënë se kjo ishte pjesë e projektit gjenocidal të Serbisë kundër historisë dhe identitetit të shqiptarëve, krahas shkatërrimit të mbi 1000 objekteve të trashëgimisë.

Postimi i plotë:

1247 ekspozita të koleksionit muzeor publik të Kosovës janë marrë nga Muzeu Kombëtar i Kosovës gjatë kohës së luftës (1998-99) nga Akademia Serbe e Shkencave. Ishte pjesë e projektit gjenocidal të Serbisë kundër historisë dhe identitetit të shqiptarëve, krahas shkatërrimit të mbi 1000 objekteve të trashëgimisë.

Duke mos i kthyer ekspozitat në vendin e tyre të origjinës, Serbia po shkel hapur konventat e UNESCO-s, marrëveshjen origjinale dhe dokumentin e Ahtisaarit.

Këtu janë disa nga thesaret e vjedhura arkeologjike dhe etnografike që i përkasin koleksionit muzeor publik të Republikës së Kosovës.

Më të fundit

escort mersin - izmir escort