Sandu nënshkroi një dekret për negociatat për pranimin e Moldavisë në BE

Presidentja e Moldavisë Maia Sandu nënshkroi një dekret për fillimin e negociatave për anëtarësimin e vendit në Bashkimin Evropian. Këtë ajo e ka bërë të ditur në rrjetin social X.

“Sot nënshkrova një dekret për fillimin e negociatave për anëtarësimin e Republikës së Moldavisë në BE, është rruga jonë drejt paqes, prosperitetit dhe një jete më të mirë për të gjithë qytetarët”, ka shkruar Sandu, duke i uruar suksese. delegacioni i vendit në negociata.

Negociatat për anëtarësimin e Moldavisë dhe Ukrainës në Bashkimin Evropian do të fillojnë më 25 qershor, ka zbuluar më parë Radio Liberty.

Dy javë më parë, më 7 qershor, Komisioni Evropian konfirmoi se vlerëson pozitivisht progresin e të dy vendeve në kryerjen e reformave të integrimit evropian. Fillimi i negociatave në vetvete nuk do të thotë pranim i shpejtë në Bashkimin Evropian.

BE aktualisht përfshin 27 shtete. Nëntë vende të tjera kanë statusin e kandidatit në BE dhe janë në faza të ndryshme të negociatave të anëtarësimit. /Kosova.info/

Go to TOP