EKONOMI

Kusari-Lila flet për të arriturat e Qeverisë Kurti, thotë se nuk e mbështesin tërheqjen e parave nga Trusti

Shefja e Grupit Parlamentar të LVV-së, Mimoza Kusari-Lila ka folur për të arriturat e Qeverisë Kurti gjatë mandatit të parë qeverisës.

Ajo ka thënë se viti i parë është karakterizuar me rritjen e ekonomisë dhe sukses në rend e ligj.

“Nesër bëhet një vit që prej ne kemi marr mandatin. Ka qenë një vit dinamik që u karakterizua me efektet e pandemisë. Vit që ka shënuar progres në rritjen ekonomike, vit i cili ka hap mundësi të reja për vitin që jemi dhe që vjen. Ka pasur një mori të agjencive që ka pasur pa borde. Në aspektin legjislativ, 109 projektligje i janë proceduar kuvendit për miratim”, ka thënë Kusari-Lila.

Ajo tha se është hera e parë që një qeveri ka luftuar në mënyrë sistematike krimin e organizuar.

“Është hera e parë që një qeveri në mënyrë sistematike ka luftuar krimin e organizuar. Kemi parë aksione të vazhdueshme si në veri të vendit ashtu edhe në pjesë tjera. Në një kohë tepër të ndjeshme Qeveria Kurti ka treguar stabilitetin në qeverisjen e saj. Kushdo që synon dhe kritikon duhet të marr pasqyrën dhe të shoh veprimet e veta që ka pasur por edhe sjelljen. Jemi duke u ballafaquar me akumulim të pakënaqësive me dekada”, tha Kusari-Lila.

Shefja e deputetëve të LVV-së foli edhe për iniciativën e PDK-së për tërheqjen e parave nga Trusti, ku tha se nuk do ta mbështesin.

“Jo nuk e ka mbështetjen tonë dhe nuk do ta ketë. Sepse vetë koncepti i Trustit ka të bëjë me ruajtjen e një mirëqenie të qytetarëve pas moshës 65 vjeçare. Na mbetet të diskutojmë me opozitën për modalitete tjera të ndihmës për qytetarët”, tha ajo. 

Shfaq më shumë
Back to top button
escort mersin - izmir escort