Policia ruse arrestoi politikanin opozitar që u përgjua në Beograd nga Aleksandar Vulin

Aktivisti dhe opozitari i Kremlinit, Ilya Yashin njoftoi në Twitter se policia ruse kishte arrestuar opozitarin Vladimir Kara-Murza jo shumë larg banesës së tij në Moskë.

Ai shtoi se ka shumë të ngjarë të jetë një lloj deklarate kundër luftës në shtyp ose në rrjetet sociale.

Kujtojmë se opozitari rus Vladimir Kara-Murza ka deklaruar ekskluzivisht për nova.rs se anëtarët e opozitës ruse janë përgjuar gjatë takimit në Beograd dhe se ministri i Punëve të Brendshme të Serbisë, Aleksandar Vulin, ka dorëzuar transkriptet e atyre bisedimeve tek Moska.

“Në maj të vitit të kaluar, Vulin ishte në Moskë për të dorëzuar transkriptet e bisedimeve tona nga takimi në Beograd. Më pas ai u takua me Patrushevin, ku formuan të ashtuquajturin Grupi Punues për Luftën kundër Revolucioneve të Ngjyrosura”, vuri në dukje Kara-Murza.

Ky i fundit është një politikan, shkrimtar dhe historian rus. Ai është një nga më meritorët për miratimin e Ligjit Magnetik në SHBA, Kanada, BE dhe Britaninë e Madhe, i cili nënkupton sanksione për qytetarët rusë që shkelin të drejtat e njeriut.

Në periudhën nga viti 2015 deri në vitin 2017, Kara-Murza u helmua dy herë, për këtë arsye ishte në koma. Sipas mediave perëndimore, Shërbimi Federal i Sigurisë Ruse (FSB) qëndron pas helmimit të tij.

Go to TOP