Kosova me shkallën më të lartë të pronësisë së shtëpive në gjithë Evropën, sipas Eurostat

Kosova ka shkallën më të lartë të pronësisë së shtëpive në gjithë Evropën, sipas të dhënave të Eurostat.

Sipas një infografikë që ka publikuar ish-kryediplomati Petrit Selimi, 97.8 përqind e kosovarëve jetojnë në shtëpi që janë në pronësi të tyre. Pas Kosovës renditet Shqipëria me 96.3 përqind dhe Rumania me 95.3 përqind.

Ndërsa më përqindjen më të ulët renditen Austria apo 54.2 përqind, Gjermania me 49.1 përqind dhe Zvicra me 42.2 përqind.

Në këtë infografikë theksohet se të dhënat për Kosovën janë të vitit 2018.

Go to TOP