Izraeli shënon Ditën e Përkujtimit të Holokaustit

Presidenti, kryeministri dhe zyrtarë të lartë izraelitë marrin pjesë në ceremoninë e Knesset-it duke kujtuar me emër viktimat e Holokaustit

Presidenti Isaac Herzog, kryeministri Benjamin Netanyahu, kryetari i Knesset Amir Ohana, Presidenti në detyrë i Gjykatës së Lartë Uzi Fogelman, kryetari i Yad Vashem Dani Dayan dhe zyrtarë të tjerë të lartë po marrin pjesë në ceremoninë vjetore të Knesset-it “Për Çdo Person Ka Një Emër” në Ditën e Përkujtimit të Holokaustit në Jerusalem.

Disa të mbijetuar të Holokaustit, duke përfshirë gjyshërit e deputetëve të tanishëm Zvika Fogel, Almog Cohen dhe Boaz Toporovsky, do të ndezin qirinjtë përkujtimorë, e më pas do t’i lexojnë emrat e viktimave të Holokaustit.

Më herët këtë mëngjes, kryeministri Netanyahu mori pjesë në një ceremoni të vendosjes së kurorave në Yad Vashem. /Kosova.info/

Go to TOP