Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Datunašvili donio novu medalju Srbiji, rival iz Hrvatske ga opisao kao “ljigavog borca”

Zurab Datunašvili je donio Srbiji novu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojivši bronzu u hrvanju grčko-rimskim stilom do 87 kilograma.

Gruzijac sa srbijanskim pasošem je savladao hrvatskog predstavnika Ivana Hukleka rezultatom 6:1.

Već na samom startu borbe Datunašvili je stigao do velike prednosti kada je poslije jednog rušenja i osvajanja dva poena, još dva puta promijenio poziciju i dobio dodatna četiri boda.

Tih šest bodova, ispostavilo se, bilo je nedostižno za Hukleka koji je do kraja uspio uzeti samo jedan poen i tako je okončao svoj nastup u Tokiju.

Nakon meča, uzbudljivo je bilo i prilikom davanja izjava obojice boraca. Zurab je poručio “živjela Srbija”, dok je sa druge strane stigla kritika na stil borbe.

“Osjećam se dobro, ali sam se nadao i boljem rezultatu. Planovi su se promijenili i morao sam da se borim za bronzu. Iskoristio sam priliku i osvojio sam medalju. Protiv borca iz Hrvatske sam se već borio, ali sam izgubio”, naveo je Datunašvil.

S druge strane, Huklek je srbijanskog predstavnika opisao kao ljigavog borca.

“Bila je taktika da zavučem ruku i probam da napravim bodove u parteru. Pokušao sam, ali se protivnik dobro zatvorio i nisam uspio. On je, da tako kažem, ljigav borac, znatno iskusniji od mene. On kažnjava svaku grešku protivnika, a ja sam je, nažalost, brzo napravio. Naravno da sam tužan, ali idemo dalje”, sumirao je utiske Ivan Huklek.

Datunašvili je tako došao do svoje prve medalje u historiji olimpijskih igara. Prethodno je bio prvak Evrope 2016. i 2017. godine. Za Srbiju je to četvrta bronzana, a šesta ukupno medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Go to TOP