Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Predsjednik krimskog parlamenta: Donbas će biti dio Rusije zajedno s teritorijom

Predsjednik krimskog parlamenta Vladimir Konstantinov izjavio je da, ukoliko građani Donbasa riješe da pređu u Rusiju, kao što to predlaže ukrajinski predsjednik Vladimir Zelenski, moraju to da učine po ugledu na Krim.

“Krimljani su upravo tako i uradili – ušli u sastav Rusije sa čitavim svojim poluostrvom. Nema nikakve sumnje da će na kraju i stanovnici Donbasa to učiniti”, rekao je Konstantinov.

On kaže da će među dijelovima ukrajinske države biti mnogo regiona čiji stanovnici, također, vole Rusiju i vremenom će pronaći svoje mjesto u njoj.

“Međutim, ne kao migranti, već zajedno sa svojom rodnom zemljom, kao pravi entiteti Ruske Federacije”, naglasio je Konstantinov.

Prema njegovim riječima, svi dobro znaju da je Rusija dovela savremenu civilizaciju na Krim i Donbas kada nije bilo ni riječi ne samo o Zelenskom, već i Ukrajini, prenosi “Sputnjik”.

“I od tada Rusi žive na tim teritorijima. Oni mirno žive zajedno sa svojim susjedima različitih nacionalnosti. I tako će zauvijek biti. Tako da, ako negdje ode, neka taj nesretni političar Zelenski ode u njegovu dragu Ameriku, a mi ćemo živjeti u svojoj zemlji”, dodao je Konstantinov.

Predsjednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da Donbas nikad neće biti ruska teritorija, a onima koji vole Rusiju i žele da ta oblast uđe u njen sastav sugeriše da “traže za sebe mjesto u Rusiji”.

Krim je ušao u sastav Rusije u martu 2014. godine, nakon referenduma održanog poslije državnog prevrata u Kijevu.

Za ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,77 posto birača Republike Krim i 95,6 posto glasača Sevastopolja.

Ukrajina i dalje smatra Krim svojom privremeno okupiranom teritorijom, a predsjednik Rusije Vladimir Putin kaže da je pitanje Krima zatvoreno poglavlje.

Go to TOP