SRB-BIH-HR

U najozbiljnijim požarima Štupeć kod Peći, KFOR angažuje nekoliko helikoptera

Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je da je Kosovo i dalje uključeno u nekoliko požara, na nekoliko različitih lokacija. MUP najavljuje da je ognjište, koje je trenutno ozbiljnije, selo Štupeć u Peći.

“U svim požarima angažirani su punim kapacitetom sve odgovorne institucije, koje koordinira Operativni centar MUP -a. Na gašenju požara angažovani su: Timovi za gašenje požara, Kosovska policija, pripadnici KBS -a, javna preduzeća i takođe veliku pomoć iz vazduha pružaju pripadnici KFOR -a, koji helikopterima pomažu u gašenju požara.”, kaže se u obavještenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ministarstvo unutrašnjih poslova kaže da je kosovska policija ozbiljno angažovana na istrazi počinilaca požara i da će se sve osobe koje su izazvale namjeran požar ili će ga izazvati u budućnosti suočiti sa zakonom.

“Danas oko 12:10 primljena je informacija o požaru u blizini groblja u selu Babimovc u Obiliću. Nakon što su vatrogasci ugasili požar, policijske patrole su uhapsile kao osumnjičenu osobu čiji je slučaj pokrenut po nalogu tužioca kao požar”.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na sve građane Kosova da budu oprezni, ni u kom slučaju ne pale vatru i da budu pažljivi u pogledu načina na koji će se ponašati prema životnoj sredini u opasnosti od širenja požara. Policija kaže da će biti beskompromisna protiv namjernog paljenja ili nemara.