Hamza iz PDK replicira premijeru usljed smanjenja broja slučajeva s Covidom koristeći nadrilekarske termine

Poslanik Demokratske partije Kosova Bedri Hamza odgovorio je premijeru Albinu Kurtiju nakon što se pohvalio upravljanjem pandemijom Covid-19. On je na plenarnoj sjednici, na kojoj se raspravlja o stotom danu nove vlade Kosova, rekao da do smanjenja slučajeva nije došlo ni zbog kakve vladine mjere.

Prema njegovim riječima, ministar zdravlja osim ako nije puhao na građane da smanji broj slučajeva, jer u nedostatku vakcina nije bilo ništa drugo.

“To nije rezultat bilo kakvih konkretnih mjera sadašnje vlade. Uz svo poštovanje ministru zdravlja, ali samo građanima Kosova da nije bilo ničeg drugog. Nije bilo vakcine, ali je zabilježen samo pad slučajeva u regionu i Evropi. Nažalost, broj slučajeva je ponovo počeo da raste”, rekao je on.

Bivši ministar finansija također se osvrnuo na kritike nove vlade Kosova zbog neprovođenja zakona o ekonomskom oporavku.

“Mjere u privredi se ne provode Zakonom o ekonomskom oporavku, što je zakonska obaveza. Oni ne distribuiraju 200 miliona eura subvencija i finansijskih doprinosa preduzećima koja su zakonska obaveza, dok je zakon na snazi”, rekao je on.

Go to TOP