Protesti protiv ‘Otvorenog Balkana’ ispred albanske ambasade u Prištini

Neki aktivisti Pokreta za demokratiju održali su simboličnu protestnu organizaciju ispred ambasade Albanije na Kosovu, kako bi se usprotivili stavu premijera Albanije Edija Rame, za regionalni sporazum ‘Otvoreni Balkan’, a istovremeno odnosi sa srbijanskim liderima.

Ispred ambasade aktivisti su razvili bilbord sa raznim fotografijama, uključujući premijera Ramu koji se rukuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem; Vučić stoji pored bivšeg političara Slobodana Miloševića,, i fotografije iz srpskog genocida nad albanskim stanovništvom na Kosovu. Zatim Edi Rama.

“Izrazili smo svoje nezadovoljstvo premijerom Albanije, Edijem Ramom, zbog njegovih veza sa Vučićem, srpskim zločincem koji je počinio masakre na Kosovu, te smo iznijeli sve činjenice o njegovim vezama s Miloševićem, protiveći se inicijativi za “Balkan Minischengen”, rekao je aktivista. Članak na panelu koji je organizacija predstavila na današnjem protestu opisuje Edija Ramu kao Esat -pašu.

On je glasio: “Edi”Esat”Rama, nismo zaboravili kakav je genocid Srbija počinila nad civilnim stanovništvom na Kosovu predvođenim Miloševićem i njegovim ministrom Vučićem! Budućnost naše države je iz Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država, a ne iz onoga što vi tvrdite “Nova Jugoslavija”.

Podsjetimo vas ko je vaš saradnik Vučić i koji je zločin počinio nad civilnim stanovništvom na Kosovu!”. Izlaganje znaka demonstranata ispred albanske ambasade u Prištini.

Foto: Kallxo.com Kosovska policija ispred albanske ambasade u Prištini.

Go to TOP