Prishtinë: Më 10 korrik, Rexhepi organizon përkujtimin e 28 vjetorit të gjenocidit në Srebrenicë

Prishtinë, 07.05.2023
Autor: Berzat Berzati

Në praninë e përfaqësuesve të institucioneve të Republikës së Kosovës, Bosnjës e Hercegovinës, akademisë, shoqërisë civile, qytetarëve në sallën e madhe të Institutit të Historisë Ali Hadri, është paralajmëruar se do të mbahet një seance përkujtimore me rastin e 28 vjetori i gjenocidit në Srebrenicë.

Përkujtimi është paralajmëruar për 10 korrik 2023 në ora 20:00, organizuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës, kabineti i zëvendëskryeministres Emilia Rexhepit.

Me prania e zyrtarit të lartë të Bosnjës dhe Hercegovinës, Shemsudin Mehmedoviq, dhe moderatorit Prof. dr. Nexhmidin Spahiu si dhe aktorë të tjerë të shoqërisë sonë transmiton Kosova.info

Ftohen të gjithë qytetarët të tregojnë mbështetjen e tyre për një temë me rëndësi jetike për të gjithë popujt që kanë përjetuar gjithë të keqen e aparatit represiv të ish-Jugosllavisë dhe ambiciet e Sllobodan Millosheviqit për “Serbinë e Madhe”.

Përkthimi është siguruar në gjuhë anglisht/shqipe/serbe/boshnjake

Panelistët:

Panelisti/Moderator: Prof. dr. Nexhmidin Spahiu
Panelisti: Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti
Panelisti/ Mysafir: Shemsudin Mehmedoviq, Deputet në Parlamentin e Republikës së BeH dhe
Paneliste: Zëvendëskryeministrja për komunitetet joshumicë dhe të drejtat e njeriut, Emillija Rexhepi

Vendndodhja: Prishtinë, Amfiteatri i Madh, Instituti i Historisë Ali Hadri,
Datë: 10.07.2023 20:00

Go to TOP