Kamberi: Miqësia Rama-Vuçiç nuk ka sjellë asgjë për shqiptarët

Shaip Kamberi është rizgjedhur sërish si deputet i shqiptarëve në parlamentin e Serbisë. Edhe pse pushteti serb, i përsëriti 5 herë zgjedhjet në Tërnoc, duke manipuluar votimet për të mos zgjedhur Kamberin si deputet, shqiptari sërish u zgjedh deputet.

Kamberi është shprehur se Serbia donte që të shuante zërin e shqiptarëve.

‘Anulimi i disa herë zgjedhjeve, ishte një përpjekje e vazhdueshme. Ishte një përpjekje që shqiptarët të mos kishin zërin e tyre në parlament. Por më në fund, votuesit e zonës 6 në Tërnoc, mbështesin zgjedhjen e tyre, duke kundërshtuar edhe Beogradin.’, u shpreh Kamberi.

I pyetur nëse ka marrë mbështetje nga politika shqiptare dhe ajo e Prishtinës, Shaip Kamberi ka treguar se ka marrë urime nga politika.

Ndërkaq i pyetur nëse e ka uruar Edi Rama, Kamberi u shpreh se e ka uruar shefi i grupit parlamentar të PS-së.

I pyetur për miqësinë mes Edi Ramës dhe Aleksandër Vuçiç, dhe trajtimin e shqiptarëve në Luginën e Preshevës, deputeti Shaip Kamberi është shprehur se nuk ka ndryshuar asgjë.

‘Në parim jemi për forcimin e raporteve mes Shqipërisë e Serbisë dhe gjetjen e marrëveshjes përfundimtare mes Kosovës dhe Serbisë. Këto procese, besoj se do të reflektojnë edhe një trajtim tjetër të Beogradit ndaj Luginës së Preshevës.

Por ky proces zgjedhor po tregon se nuk po kemi një trajtim ndryshe të Luginës së Preshevës nga Serbia’, tha deputeti shqiptar Shaip Kamberi, gjatë një interviste në SYRI TV.

Go to TOP