Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Evo kako će se ove godine slaviti Oluja u Kninu: Covid potvrde neće biti potrebne, ali pozivnice hoće

Pripreme na stadionu NK Dinara su počele. Na središnjoj proslavi 26. Obljetnice Oluje na stadionu će moći biti tisuću ljudi. Upravo na stadionu Dinara u Kninu idućeg tjedna ponovno će se slaviti. Iako su na press konferenciji Stožera prvo rekli da će mjere objaviti u ponedjeljak, iz Knina ih je uskoro objavio organizacijski odbor. 

Mjera će se, uvjeravaju, na stadionu posjetitelji lakše pridržavati, a umjesto COVID potvrde potrebne će biti – pozivnice. Pripreme na stadionu NK Dinara su počele. Na središnjoj proslavi 26. Obljetnice Oluje na stadionu će moći biti tisuću ljudi.

“Uzvanici plus svo popratno osoblje. Uz pridržavanje epidemioloških mjera, bit će sjedeća mjesta, razmak od 2 metra. Kontrolirati će se ulaz i izlaz tako da ne dolazi do prekomjernog grupiranja i bliskog kontakta. Nošenje maske u zatvorenom i na otvorenom ako nije moguća distanca”, kazao je epidemiolog Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Pavle Jeličić.

Proslava se s kninskog trga preselila na stadion kako bi mogao sudjelovati veći broj uzvanika. COVID potvrde neće biti potrebne, ali pozivnice hoće. Oni koji žele doći još se mogu javiti. 

“Bit će moguće dvostruko više i branitelja i civila što usklađujemo sa svim ministarstvima. Svatko će imati propisana 4 kvadrata, svojem mjesto s imenom i prezimenom da sve bude u skladu s preporukama”, rekao je državni tajnik Ministarstva obrane Zdravko Jakop.

Poziv na odgovornost

Podizanje zastave na Tvrđavi moći će se pratiti putem videozida. Središnji program završava nastupom Krila oluje, a nakon toga bit će održana misa. Večernji koncert na tvrđavi bit će bez publike.

Starije građane, a pogotovo one koji nisu cijepljeni i koji nisu preboljeli koronavirus poziva se da Oluju proslave u svojim domovima, a one koji imaju simptome bolesti da ostanu kod kuće.

“Oni koji neće biti na središnjem događaju neka izvjese zastave na svoje prozore, ne samo u Kninu nego u cijeloj državi, da dostojanstveno proslave ovaj praznik”, poručio je gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić.

“Što se tiče nekakvog rukovanja, ljubljenja i grljenja pozivamo da se to i ove godine izostavi kako bi se Oluja obilježila dostojanstveno i na siguran način”, kazao je Jeličić.

Zato se sve one koji će doći u Knin poziva na odgovornost i pridržavanje propisanih epidemioloških mjera, a konačni okvir Stožer će definirati do ponedjeljka. 

Go to TOP