SRB-BIH-HR

Bljerim Velja i Marko Đurić repliciraju da li Osmani ili Vučić imaju više bilateralnih posjeta inostranstvu…

Bljerim Velja, šef kabineta predsednice, Vjosa Osmani i ambasador Srbije u SAD, Marko Đurić, replicirali su jedni drugima u vezi poseta predsednika Kosova i posete Srbije van svojih zemalja.

“Od preuzimanja dužnosti u aprilu 2021, predsjednica Vjosa Osmani imala je dvije bilateralne posjete Estoniji i Austriji radi promocije euroatlantskog puta Kosova. Istovremeno, predsednik Srbije Vučić nije boravio u bilateralnim posetama inostranstvu. Umjesto toga, on održava sastanke s Miloradom Dodikom i izaziva tenzije u regiji”, napisao je Velja na svom Twitter nalogu, prenosi kosova.info.

Đurić je ovu izjavu klasifikovao kao laž, nabrajajući lidere koje je Vučić sreo, zanimljiv detalj da je samo Zaeva označio kao premijera.

“Nije lijepo širiti laži G-dine. Velja. Od sastanaka s Macronom, Babišom, Pahorom, Radevim, premijerom Zaevom, Ramom, posjetama Bahreinu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, kao i Bosni i Hercegovini … u samo nekoliko mjeseci Pr. Vučić je imao više sastanaka i poseta koje će vaša predsednica imati tokom svog mandata.” napisao je Đurić.

/Kosova.info