Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

30 shtetet e NATO-s nënshkruajnë Protokollin historik të Anëtarësimit të Finlandës dhe Suedisë

30 vendet anëtare të NATO-s kanë nënshkruar protokollet e pranimit për Finlandën dhe Suedinë, duke dërguar ofertat e anëtarësimit të dy vendeve nordike në parlamentet aleate për miratim.

Protokolli nënkupton se Finlanda dhe Suedia mund të bashkohen në takimet e NATO-s dhe të kenë akses më të madh në inteligjencën, por nuk do të mbrohen nga një klauzolë mbrojtëse e aleancës, që një sulm ndaj një aleati është një sulm kundër të gjithëve, deri në ratifikimin.

Sekretari amerikan Blinken e ka quajtur ditë historike për sigurinë trans-atlantike.

Sot, të tridhjetat vendet tona aleate në NATO nënshkruam Protokollet e Anëtarësimit për Finlandën dhe Suedinë për t’u bashkuar me Aleancën e NATO-s. Kjo është një ditë historike për Sigurinë Transatlantike. Dera e NATO-s mbetet e hapur dhe ne jemi më të fuqishëm bashkë”, ka shkruar Blinken.

Sekretari i përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, tha në nënshkrimin në selinë e NATO-s së bashku me ministrat e jashtëm finlandez dhe suedez: Ky është vërtet një moment historik. Me 32 kombe rreth tryezës, ne do të jemi edhe më të fortë.
Ai u bëri thirrje aleatëve që të ratifikojnë me shpejtësi dhe siguroi dy vendet nordike për mbështetjen e NATO-s ndërkohë.

Ministrja e jashtme e Suedisë, Ann Linde, falënderoi NATO-n për mbështetjen e saj dhe tha se ajo mezi pret të punojë së bashku “për të garantuar sigurinë tonë kolektive”.

Rusia ka paralajmëruar në mënyrë të përsëritur të dy vendet kundër anëtarësimit në NATO, dhe në mars kërcënoi me “pasoja të rënda ushtarake dhe politike” nëse Finlanda dhe Suedia i bashkohen aleancës.

Go to TOP