Vizita e Zelenskit në Tiranë, publikohet agjenda e Samitit për Ukrainën

Shqipëria mikpret Samitin “Ukrainë – Europa Juglindore” në datën 28 shkurt. Presidenti i Ukrainës, Volodymyr Zelenskyy, njëherësh bashkorganizator i Samitit, së bashku me Kryeministrin Edi Rama, viziton për herë të parë Tiranën për të marrë pjesë në punimet e Samitit dhe në evente të tjera të rëndësishme.

Sipas agjendës zyrtare të shpërndarë nga Kryeministria në orën 09:00, Presidenti Zelenskyy do të mikpritet nga Kryeministri Rama, në Kryeministri.

Më pas Kryeministri Rama do të zhvillojë një takim kokë më kokë me Presidentin e Ukrainës Zelenskyy.

Në 9:30 do të zhvillohet takimi bilateral mes dy delegacioneve.

Ndërsa në orën 10:10  do të bëhet firmosja e marrëveshjes mes Shqipërisë dhe Ukrainës.

Më pas në orën 11 do të jetë mbërritja e liderëve në Pallatin e Kongreseve.

Në 11:30, Kryeministri Edi Rama dhe Presidenti i Ukrainës,Volodymyr Zelenskyy do të mbajnë fjalët hapëse të Sesionit.

Në orën 13:00 do të bëhet Foto Familjare.

Ndërsa në 13:30 Kryeministri Rama dhe Presidenti i Ukrainës Volodymyr Zelenskyy do të mbajnë një konferencë të përbashkët për shtyp.

Go to TOP