Srbija uz pomoć Rusije skoro ubedila veliku državu da povuče priznanje Kosova kaže bivši savjetnik Veseljija

Bljerim Lhatifi bivši savjetnik Kadri Veseljija i profesor na prištinskom univerzitetu putem objave na Fejsbuku rekao da je od dobro upućenog izvora saznao da je Srbija, uz pomoć Rusije, gotovo uspela da ubedi veliku državu da povuče priznanje Kosova prenosi Kosova.info.

Latifi je dalje napisao da se ova zbivanja dešavaju u vrijeme kada je premijer Albanije Edi Rama razgovarao u Skoplju za “Otvoreni Balkan” zajedno sa predsjednikom Srbije.

“Prije nekoliko dana, iz dobro informisanog izvora, saznao sam da je Srbija uz pomoć Rusije skoro uspjela uvjeriti veliku i važnu državu da povuče priznanje Kosova, dok je Edi Rama usred Skoplja , On predstavlja Vučića kao vođu napretka, kao lidera koji radi na dobrobiti Balkana”, rekao je u postu na Fejsbuku.

“Izvor informacija dao mi je i naziv države, ali me zamolio da to ne govorim javno. U međuvremenu, nemamo izbora nego još jednom okrenuti pogled ka Americi, spasiti nas od još jedne velike diplomatske katastrofe, koju je tako teško i dugo pripremao vođa Otvorenog Balkana, Ramin prijatelj i naš neprijatelj, broj jedan, Aleksandar Vučić “, dodao je. /Kosova.info

Go to TOP