Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

„Splačino, braniš mafiju!“ Snimak incidenta na sednici u CG zbog Velje Nevolje

Zapaljive uvrede nisu ništa novo u poliičkoj retorici na Balkanu. Međutim, političari iz Crne Gore narodni polsanik Marko Milačić i glavnog specijalnog tužioca Milivoje Katnić otišli su korak dalje u estradizaciji politike i na sred sednice skupštinskog Odbora za bezbednost i odbranu rešili da odmere snage, na sreću u tome su sprečeni, a sednica je prekinuta.

Milačić je, iako nije član Odbora uzeo reč i kazao da bi Odbor trebalo da sasluša Zorana Lazovića i ostale koji su u vezi sa kriminalnim klanom Veljka Belivuka.

„Hajde da saslušavamo Mila Đukanovića, hajde da saslušavamo gospodina Katnića, gospodina Mevludina Nuhodžića, Zorana Lazovića, Brana Mićunovića, hajde da saslušavamo partnere i kolege Belivuka i ekipe, a da se manemo politikantstva od saslušavanja Zdravka Krivokapića, Vesne Bratić, Aleksandra Stijovića i sl. Ajde da saslušavamo ove ljude koje treba saslušavati i koje treba i procesuirati“, istakao je on.

Katnić je nakon toga kazao da ga je Milačić izjednačio s Belivukom, za kojeg, kako je rekao, „postoji osnovana sumnja da je kidao ruke, meljao ljude“.

„Ovo ne govorim ja, niti su to moja istraživanja, već su istraživanja državnih organa Srbije (…) Danas me on izjednačio s ovakvim kriminalnim strukturama. Molim vas da niko ne napada borce protiv organizovanog kriminala“, poručio je tužilac.

Milačić je odgovorio da tema o Belivuku zaslužuje da dođe na nivo smrtne ozbiljnosti, prenose Vijesti.

„Da pojasnim: mi svih ovih dana – i ja bih voleo da se ovaj odbor bavi tim temama – imamo najdirektnije optužbe iz druge države o učešću crnogorskih državljana u najmonstruoznijoj organizovanoj kriminalnoj grupi, koja se svakim danom povezuje sa Crnom Gorom. A ja Vas – reći ću Vam direktno, gospodine Katniću – nisam izjednačio s Belivukom. Ja mislim da je Vaša odgovornost u toj grupi veća, politička, sistemska, i da su to obični likvidatori koji nisu mogli ništa da rade u ovoj zemlji…“, naveo je Milačić.

Predsednik Odbora, Milan Knežević, upozorio je Milačića da je izneo ozbiljne optužbe na Katnićev račun, i da mu to neće dozvoliti.

Katnić je potom rekao – „nemojte da se ovde fizički razračunavamo“, nazvavši Milačića „bazdigo*nom“, nakog čega su obojica ustali sa stolica i krenuli jedan ka drugom, prenose Vijesti.

Milačić je, između ostalog, rekao Katniću da je „spla*ina“ i da „brani mafiju“.

Teži incident sprečili su poslanici i skupštinsko obezbeđenje, a sednica Odbora okončana je nakon toga.

Go to TOP