Shteti dhe ushtria nuk mbahen me ndihma humanitare !

Shkruan: Hafir HOXHA

Fondet :

 1. “ 3 % për pushtetin parakel”
 2. “Vendëlinja thërret”
 3. “Miqtë e TMK-së”
 4. “ ndihma për Mitrovicën”
  Kuuuuuuurrë nuk e ditëm sa u mlodhën, kur ku sa pse u hargjuan !
  Nga dy fandet e para i kemi nga 10-15 milioner politikan pas vitit 2000 të cilet jan krue rreth ketyre fondeve.
  Tani kerkohet fondi i peste
 5. “ fondi për Sigurin e Kosoves” !

Po i kuptoj fondet dy te parat kur nuk kishim shtet !
Tani shteti , sovraniteti dhe siguria e ti nuk mbahen me fonde humanitare o njerez!
Jan institucionet, është buxheti , nese ka nevoj caktohet shuma e gjdo qytetari te paguan me ligj për qeshtje sigurie e jo të bejm shaka me ushtrin tonë , unë dhash ma shumë ti dhae më pak etj !

Tër kohen po filozofojshin e kur ju vjen voja … a mulu me mbledhi parë prej popullit për ushtrin !
Aq sa i duhet ushtris se Kosoves me u mbrojt nga sulmi serb eventual qe paraqet , me armet qe posedon ajo kishin mjaftue mjetet që jan vjedh ne asfallt mos me lan Serbin as nje meter me hy në Kosovë !!!

Nuk jam kunder këtij fondi por jam kunder kesaj menyre si bëhet ushtria dhe si garantohet mbrojtja e integritetit teritirial te vendit !
Kjo menyr eshte TALLAVA sistem !!!

Lereni fondin “Nënë Tereza” për skamnorë kurse organet e shtetit financohen me buxhet të shtetit e jo me ndihma humanitare !!! se po ju nin najkush e është marre !!!
Shteti nuk është darsëm e syneti me dhan ndihma kush sa te don !

Go to TOP