Shpallet anti-kushtetues vendimi i kuvendit për shkarkimin e anëtares së bordit të OShP-së

Gjykata Kushtetuese e ka shpallur si anti-kushtetuese vendimin e Kuvendit të Kosovës për shkarkimin e anëtaren e bordit të Organit Shqyrtues të Prokurimit, Kimete Gashin.

Sipas njoftimit të Kushtetueses, pro këtij vendimi ishin tetë vota për dhe një kundër që vendimi i 13 korrikut 2023 i kuvendit për shkarkimin e anëtares së Bordit të OShP-së nuk është në përputhshmëri me kompetencat e kuvendit dhe agjencitë e pavarura.

Për vendimin e kuvendit për shkarkimin e Gashit, në Kushtetuese ishin ankuar deputetja e LDK-së, Vlora Dumoshi dhe 11 deputetë të tjerë të kuvendit.

Go to TOP