Reformat e energjisë në fokus, BE-ja ndihmon Kosovën me 75 milionë euro

Shefi i zyrës së BE-së, Tomas Szunyog ka zhvilluar takim me delegacionin e Sekretariatit të Komuniteti të Energjisë, ku ka diskutuar për performancën e Kosovës në përputhje me Acquis të Komunitetit të Energjisë.

Në një postim në “X”, Szunyog ka shkruar se ka theksuar se Plani i Rritjes ofron një nxitje shtesë për të përshpejtuar reformat dhe siguron mjete financiare për projekte të rëndësishme.

“Duke theksuar se tranzicioni i gjelbër, integrimi dhe dekarbonizimi i sektorit të energjisë janë pjesë përbërëse e Agjendës së Reformave të Kosovës, gjithashtu diskutuam për zhvillimet e fundit në sektorin e energjisë.

Theksova se BE-ja mbështet Kosovën me 75 milionë euro si pjesë e Paketës së Mbështetjes për Energjinë”, ka shkruar Szunyog.

Go to TOP