Minimum 40 vjet burgim, ose të përjetshëm, ish-presidenti i Hondurasit shpallet fajtor për trafik droge

Ish-presidenti i Hondurasit Juan Orlando Hernandez u dënua të premten në Nju Jork për akuzat se ai komplotoi me trafikantët e drogës dhe përdori forcën e tij ushtarake dhe policore kombëtare për të mundësuar që tonelatat e kokainës të kalonin pa pengesa në Shtetet e Bashkuara.

Juria e ktheu vendimin e saj në një gjykatë federale pas një gjyqi dy-javor, i cili është ndjekur nga afër në vendin e tij.

Hernandez u dënua për komplot për të importuar kokainë në SHBA dhe dy akuza për armë. Akuzat përmbajnë një minimum të detyrueshëm prej 40 vitesh burg dhe një maksimum të mundshëm të përjetshëm. Dënimi u caktua për 26 qershor.

Hernandez, 55 vjeç, i cili shërbeu dy mandate si lider i kombit të Amerikës Qendrore me rreth 10 milionë banorë, përkëdheli në shpinë një avokat mbrojtës, Renato Stabile, teksa qëndronin së bashku me të gjithë të tjerët në sallën e gjyqit, ndërsa juristët dolën jashtë pas leximin e aktgjykimit.

Go to TOP