OPINION

Kosova, sot!

Shkruan: Florian DUShI
Pa asnjë punë a angazhim konkret, qeveria tash për tash po mjaftohet me propagandë, dy iniciativa në funksion të forcimit të regjimit të partisë – shtet dhe një vaksinë për shefin!

Një opozitë e hutuar, në dukje të parë edhe e paguximshme dhe e pavendosur, që e pret një punë jashtëzakonisht e madhe, në këtë mes, LDK-në më së shumti, duke qenë parti bartëse e lirisë dhe demokracisë në vendin tonë.

Në këto rrethana, opozita, shoqëria civile, mediat, shoqëria në përgjithësi, do të kenë rol kyç në mbrojtjen e rendit kushtetues e demokratik në vendin tonë nga tendencat e hapura të kësaj qeverie për rrënimin e këtij rendi në favor të pushtetit të partisë dhe shefit të saj.

Dhe po, në këtë rrafsh, interesant do të jetë edhe roli e qasja e presidentes së vendit, si përfaqësuese e unitetit të popullit dhe garantuese e funksionimit të institucioneve kushtetuese të Republikës së Kosovës!?