Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Koreanët e jugut ndryshojn sistemin e llogaritjes së moshës, bëhen më të rinjë

Koreja e Jugut ka miratuar një ligj që heq metodën tradicionale të llogaritjes së moshës dhe miratimin e standardeve ndërkombëtare, një ndryshim që do t’i bëjë qytetarët të duken 1 ose 2 vjet më të rinj në dokumentet zyrtare. Koreanët e Jugut e konsiderojnë një person një vjeç kur lind, dhe çdo 1 janar shtohet një vit.

Kjo është mosha e përdorur më shpesh nga qytetarët në jetën e tyre të përditshme. Ekziston gjithashtu një sistem i veçantë për qëllime rekrutimi ose për llogaritjen e moshës ligjore për të pirë alkool dhe duhan, në të cilin mosha e një personi llogaritet nga zero në lindje dhe një vit shtohet më 1 janar.

Megjithatë, që nga fillimi i viteve 1960, Koreja e Jugut ka përdorur për dokumente mjekësore dhe ligjore normën ndërkombëtare të llogaritjes nga zero në lindje dhe shtimit të një viti në çdo ditëlindje. Konfuzioni i shkaktuar nga sistemet e ndryshme do të zhduket – të paktën në dokumentet zyrtare – kur ligjet e reja të hyjnë në fuqi në qershor 2023 që përdorin vetëm metodën ndërkombëtare për llogaritjen e moshës.

“Rishikimi synon të kufizojë kostot e panevojshme socio-ekonomike të shkaktuara nga mosmarrëveshjet ligjore dhe sociale pasi vazhdon të ketë konfuzion për shkak të metodave të ndryshme të llogaritjes së moshës ,” i tha Parlamentit Wu Sang-bum i Partisë Pushteti Popullor në pushtet.

Jong Da-un, një punonjëse zyre 29-vjeçare, është e kënaqur me ndryshimin, duke thënë se asaj i është dashur gjithmonë të mendojë me kujdes kur është pyetur për moshën e saj jashtë vendit. “Mbaj mend që të huajt më shikonin me shqetësim, sepse mu desh kaq shumë kohë për të dhënë një përgjigje për moshën time. Kush nuk do të donte të ishte një vit apo dy më i ri?‘ tha ajo. /abcnews.al

Go to TOP