Kandidati për president të Rusisë voton në qytetin e lindjes

Kandidati për president të Rusisë Vladislav Davankov ka votuar në zgjedhjet në qytetin e tij të lindjes, Smolensk.

Udhëheqësi i Partisë së Popullit të Ri është kandidati më i ri në votimin presidencial të Rusisë.

Manifesti i 40-vjeçarit përfshin thirrjet që vendi t’i japë fund “censurës dhe denoncimeve” dhe thotë se Moska duhet të jetë e hapur për takimin me Kievin në tryezën e negociatave.

Megjithatë, ai thekson gjithashtu se çdo bisedim paqeje do të jetë sipas kushteve të Rusisë dhe nuk duhet të përfshijë një “kthim prapa”.

Partia e tij e Popullit të Ri u themelua në vitin 2020, kur pretendoi se do të promovonte lirinë e fjalës dhe do të përfaqësonte sipërmarrësit e vegjël dhe të mesëm të shpërfillur të vendit.

Sot, partia ka 15 vende në dhomën e ulët të parlamentit rus prej 450 anëtarësh.

Go to TOP