Dronët turk Bayraktar mbërrijnë në Shqipëri, Peleshi: Rrisin aftësinë tonë mbrojtëse

Dronët turk Bayraktar kanë mbërritur këtë të premte në territorin shqiptar. Lajmi është bërë me dije nga ministri i Mbrojtjes Niko Peleshi, i cili ka ndarë dhe pamjet e mbërritjes së mjeteve fluturuese.

Peleshi thekson se pajisja e Forcave të Armatosura me dronët Bayraktar rrit aftësinë e mbrojtjes së Shqipërisë dhe është një dëshmi e angazhimit për të garantuar sigurinë kombëtare.

“Dronët Bayraktar, të njohur për efikasitetin dhe teknologjinë e tyre të avancuar, tashmë janë në Shqipëri!

Prej dy ditësh, ka filluar montimi dhe paralelisht po kryhet instalimi i infrastrukturës mbështetëse për operimin dhe kontrollin e tyre.

Ky zhvillim jo vetëm që rrit aftësitë e mbrojtjes së Shqipërisë, por shërben edhe si dëshmi e angazhimit të vendit për të garantuar sigurinë kombëtare dhe për të përmbushur standardet më të larta të mbrojtjes.

Kjo arritje, simbol i dedikimit tonë drejt modernizimit dhe inovacionit në Forcat tona të Armatosura”, shkruan Peleshi në facebook. /Kosova.info/

Go to TOP