Çfarë do të ishim ne sot pa Gjergj Kastriotin (Skënderbeun)?

Shkruan: Gjon KEKA

Çfarë do të ishim ne sot pa Gjergj Kastriotin (Skënderbeun)?

Imazhi i Gjergj Kastriotit(Skënderbeut)- a nuk na kujton plotësisht imazhin e atyre heronjve dardane-arbëror për të cilët na tregon legjenda dhe historia e popullit tonë.

Që nga epoka e tij e artë, sytë e patriotëve, që shpresonin në rikthimin e lavdisë së vjetër dardane-arbërore, u përqendruan tek ai.

Edhe sot këtij arbërori të madh, këtij evropiani të madh i jepen lavde të panumërta dhe e duan pasardhësit e vërtetë nga populli i tij ,ku në personalitetin e të cilit ata e shohin arketipin e vetes së tyre më të mirë, mishërimin e cilësive të tij më të mira dhe modelin e aspiratave të tij më fisnike.

Go to TOP