Biznesmeni i arrestuar në Prizren, dyshohet se tentoi përmes faturave fiktive të përfitojë rreth 3 milionë euro

Një biznesmen i identifikuar si F.P. nga qyteti i Prizrenit, pronar i tre kompanive të ndryshme, është vënë në pranga nga autoritetet nën akuza për shmangie tatimore dhe përdorim të dokumentacionit tatimor të falsifikuar.

Sipas hetimeve, ai tentoi të përfitonte rreth 3 milionë euro në mënyrë të paligjshme nga shteti përmes kërkesës për rimbursim të tatimit mbi vlerën e shtuar (TVSH) duke përdorur fatura jo-reale.

Hetuesit pretendojnë se F.P. dorëzoi 23 fatura të falsifikuara me një total prej 18 milionë euro si prova të kostos për ndërtimin e një hoteli në Prizren – një ndërtim që më pas u zbulua se nuk kishte ndodhur.

Dy persona të tjerë, të njohur si B.B. dhe B.B., aktualisht të shpallur në kërkim nga autoritetet, dyshohen se i furnizuan biznesmenin me këto fatura të rreme.

Aksioni i së martës i policisë shtriu operacionet e bastisjeve jo vetëm në hotelin në fjalë, por edhe në rezidencën e biznesmenit në Prizren.

Nga kontrollet e realizuara, tek F.P. u sekuestrua një sasi e armëve, duke përfshirë tre armë të gjata, tre të shkurtra, pajisje elektronike, si dhe disa prova materiale të tjera.

Hetimi ka përfshirë gjithashtu 12 zyrtarë të Administratës Tatimore të Kosovës, të cilët dyshohen se kanë njohur si të vlefshme faturat jo-reale, duke lejuar kështu të drejtën për rimbursim të TVSH-së në shumën e 2.8 milionë euro.

Një urdhër i Përmbarimit Privat ishte lëshuar për këtë rimbursim, por procedura është ndaluar në momentet e fundit për shkak të nisjes së procedurave penale ndaj të dyshuarve të përmendur.

Go to TOP