Ambasada e ShBA-ve jep mesazhin e Kosovës multietnike

Ambasada e Shteteve të Bashkuara të Amerikës e ka vlerësuar vizitën e sekretares së Byrosë për Demokraci, të Drejtat e Njeriut dhe Punës, Nicole Chulick, si nënvizim që Kosova është demokraci multietnike që duhet t’i shërbejë të gjithë qytetarëve.

“Ajo nënvizoi përkushtimin e ShBA-së për të mbështetur Kosovën për të arritur vizionin e përcaktuar në themelimin e saj dhe të sanksionuar në Deklaratën e saj të Pavarësisë dhe Kushtetutën: një nga një demokraci plotësisht multietnike që i përgjigjet shqetësimeve të të gjithë qytetarëve të saj”, kanë shkruar nga ambasada.

Postimi i tyre në platformën X vjen si përmbledhje fotografish të takimeve të Chulick me personalitete të ndryshme të sferës publike.

“Gjatë vizitës së saj, DAS Chulick u takua me udhëheqës kosovarë, gazetarë, përfaqësues të shoqërisë civile dhe pjesëtarë të komuniteteve të margjinalizuara dhe pakicë”, thuhet në postim. /Kosova.info/

Go to TOP