Kombëtare

Afrohet cikloni, fuqizohen erërat! Ja çfarë e pret Shqipërinë orët në vijim

Në këto çaste që nga Deti Tiren përtej Italisë, pastaj në Adriatikun qendror dhe në territorin e Bosnjës dhe Hercegovinës, Vojvodinës dhe Hungarisë kemi masa të fuqishme ajrore ciklonike që lëvizin në drejtim të lindjes ose sisteme ajrore me presion të ulët Atmosferike. Fushat barike janë ulur mjaft dukshëm dhe po kushtëzojnë erëra të forta jugore në rajonin tonë ngase gjendemi para masave ciklonike. 

Qendra kryesore e këtyre masave ajrore ciklonike gjendet në jug të Skandinavisë. Në anën tjetër thellë në juglindje të Evropes dhe Ballkanit kemi masa ajrore anticiklonike ose me presion të lartë atmosferike dhe ky dallim në fusha barike, ose presion atmosferik kushtëzon një natë me erëra

Gjatë ditës së shtunë pritet dobësim i plotë i erërave.

Shfaq më shumë
//dooloust.net/4/3473483