SRB-BIH-HR

Telegram saučešća JCI Prizren

U znak počasti žrtvama nesreće u Hrvatskoj, u današnjoj nesreći Internacionalna komora mladih Prizren JCI Prizren, uputila je telegram saučešća liderima Republike Kosova. Predsjednici Kosova Vjosi Osmani, predsjedniku Vlade Aljbin Kurtiju i predsjedavajućem Skupštine Gljauk Konjufca. U nedjelju ujutro zemlju je potresla tragična nesreća u Hrvatskoj u kojoj je život izgubilo 10 osoba, više od 40 povrijeđeno autobuskom nesrećom kompanije “Deva Tours”, koja je putovala iz Frankfurta u Prištinu.

U telegramu se izjavjuje najiskrenije žaljenje zbog nastradalih i poruka sa željama za brz oporavak i povratak svojim porodicama svim povređenima prenosi Kosova.info.

U nastavku možete pročitati čitav telegram:

Poštovani,

Nj.E Vjosa Osmani, Predsjednica Republike Kosova

Nj.E Aljbin Kurti, Predsjednik Vlade Republike Kosova

Nj.E Gljauk Konjufca, Predsjedavajući Skupštine Republike Kosova

U ime članova, aktivista, i volontera Junior Chamber International Prizren ali i naše JCI porodice pogodila je vijest o teškoj saobraćajnoj nesreći u kojoj su tragično izgubili živote deset naših državljana, dok je preko dvadeset povređeno i ranjeno.Upućujemo telegram saučeća i poruku podrške i solidarnosti pre svega predsjednici Kosova Nj.E Vjosi Osmani, predsjedniku vlade Republike Kosova Nj.E Aljbin Kurtiju, i predsjedniku Skupštine Kosova Nj.E Gljauk Konjufca, članovima porodica i prijateljima ali i svim građanima Republike Kosova.

Našim hrabrim sunarodnicima, rođacima, suradnicima i prijateljima koji i dalje stoje suočeni s ovom nacionalnom tragedijom u vrijemenu pandemija krize COVID-19, u ovim teškim užurbanim vremenima i ne zaboravite da smo svi zajedno!
U znak sjećanja za sve nastradače počivajte u miru, najiskrenije saučešće porodici i voljenima, dok onima koji su povrijeđeni želimo brz oporavak i povratak njihovim porodicama.

Prizren, 25. juli 2021.
Predsjednik

Berzat Berzati

JCI Prizren