Sudan, deri në 150 të vdekur në një sulm

Deri në 150 njerëz janë vrarë në një sulm në fshatin Wad al-Noura në Sudanin qendror, sipas rrjetit lokal të Komitetit të Rezistencës Madani, i cili punon për demokracinë në vend.

Forcat Paraushtarake të Mbështetjes së Shpejtë (RSF) sulmuan fshatin me artileri të rëndë në dy valë sulmesh, sipas grupit aktivist.

Në rrjetet sociale, ‘Komiteti i Rezistencës Madani’ ka shpërndarë imazhe të asaj që ata thonë se është një varr masiv në sheshin e fshatit.

Lufta civile në Sudan shpërtheu në prill të vitit të kaluar, kur ish-partnerët në ushtri dhe RSF filluan të luftojnë njëri-tjetrin.

Zyrtarisht konsiderohet se rreth 14.000 njerëz janë vrarë në konflikt, por numri i vërtetë i vdekjeve mund të jetë shumë më i lartë.

Go to TOP