Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Ruski sud osudio na uslovnu zatvorsku kaznu brata Alekseja Navalnog

Ruski sud u petak je izrekao bratu zatočenog opozicionog čelnika Alekseja Navalnog uslovnu zatvorsku kaznu pod optužbama da je pozivao na ulične proteste i kršio ograničenja uvedena radi suzbijanja širenja koronavirusa.

Moskovski oblasni Preobraženski sud proglasio je Olega Navalnog krivim za podsticanje na kršenje sanitarnih pravila i izrekao mu je jednogodišnju uslovnu kaznu zatvora. Demonstracije i ostala masovna okupljanja zabranjeni su u Rusiji tokom pandemije, , prenosi AP.

Nekolicina ostalih saradnika Navlnog suočava se s istim optužbama u konntroverznom krivičnom postupku koji su pokrenule ruske vlasti nakon masovnih protesta protiv hapšenja opozicionog čelnika koji su se održavali širom 11 vremenskih zona u Rusiji u januaru.

U utorak je vodeća saradnica Navalnog, Ljubov Sobol, optužena na 11 i po godina restrikcija, nalik na držanje uz kauciju, pod istim optužbama.

Navalni, jedan od najglasnijih kritičara ruskog predsjednika Vladimira Putina, uhapšen je u januaru po povratku iz Njemačke, gdje je proveo pet mjeseci oporavljajući od trovanja nervnim agensom za koje optužuje Kremlj , dok te navode odbacuju ruski zvaničnici.

Go to TOP