“Ovo je veliki korak”, Vučić objavljuje fotografije sa sastanka sa Ramom i Zaevom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Objavio je na Instagramu fotografiju sa sastanka sa premijerom Albanije Edijem Ramom i premijerom Severne Makedonije Zoranom Zaevom. Ovaj sastanak, koji je održan uoči samita u Skoplju, tokom kojeg se očekuje da će tri lidera potpisati sporazume o saradnji tri zemlje, prema Vučićevim riječima, veliki je korak.

“Ovo je veliki korak za budućnost. Politička i međusobna saradnja donosi stabilnost i mnoge važne stvari za budućnost regiona”, rekao je Vučić.

Srpski predsednik kaže da se sporazumi tiču ​​”zelene agende” kako bi zemlje zapadnog Balkana privukle više investicija i stvorile zajedničko tržište.

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev kaže da će se tokom Ekonomskog foruma razgovarati o regionalnoj saradnji, što će, prema njegovim riječima, biti korak ka novoj perspektivi za bliže povezivanje zemalja regiona.

“Naša vizija je naprijed, za bolje sutra, za ekonomski razvoj, rast i blagostanje naših naroda”, napisao je na Facebooku.

Očekuje se da će tokom dvodnevnog boravka u Skoplju Vučić, Rama i Zaev poduzeti korake naprijed u inicijativi Mini-Schengen.

Inicijativa koju su pokrenuli Rama i Vučić do sada je dobila podršku samo iz Sjeverne Makedonije. Kosovo i Bosna i Hercegovina, ali i Crna Gora tome su se protivili.

Go to TOP