Mbretëria e Bashkuar dënon frikën dhe dhunën në zgjedhjet në Bangladesh

Britania dënoi të hënën ato që i quajti “aktet e frikësimit dhe dhunës” që ndodhën gjatë zgjedhjeve të përgjithshme në Bangladesh, duke ngritur shqetësime për numrin e arrestimeve të anëtarëve të partisë opozitare.

“Zgjedhjet demokratike varen nga konkurrenca e besueshme, e hapur dhe e ndershme”.

“Respekti për të drejtat e njeriut, sundimi i ligjit dhe procesi i rregullt janë elementë thelbësorë të procesit demokratik. Këto standarde nuk u përmbushën vazhdimisht gjatë periudhës zgjedhore”, tha zyra e jashtme e qeverisë britanike në një deklaratë.

“Ne jemi të shqetësuar për numrin e konsiderueshëm të arrestimeve të anëtarëve të partisë opozitare përpara ditës së votimit”, shtohet deklarata pas zgjedhjeve të përgjithshme të së dielës në vendin e Azisë Jugore i dhanë kryeministrit aktual Sheikh Hasina një mandat të katërt radhazi në pushtet, shkruan Reuters.

Go to TOP