Kryediplomati austriak: Shtetet e Ballkanit duhet të hyjnë në BE

Ministri i Jashtëm i Austrisë, Alexander Schallenberg (ÖVP), po shtyn përpara agjendën e tij për të vazhduar t’ia kujtojë Bashkimit Europian një zgjerim të planifikuar për të përfshirë shtetet e Ballkanit Perëndimor.

Gjatë fundjavës ai bëri një vizitë në Sofje dhe Shkup, për të trajtuar problemin që Bullgaria, anëtare e BE-së, po bllokon fillimin e negociatave të anëtarësimit me Maqedoninë e Veriut, raporton transmetuesi ORF.

Schallenberg dha një intervistë në Financial Times javën e kaluar, në të cilën ai bëri thirrje që BE-ja t’u japë vendeve fqinje qasje të shpejtë në “pjesë të tregut të brendshëm”.

Go to TOP