Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Kori nga Kosova performon në Filarmoninë e Berlinit

Kori nga Kosova “Siparantum Choir” ka performuar në Filarmoninë e Berlinit në Gjermani.

Këtë e ka bërë të ditur në Facebook, ambasador i Kosovës në Gjermani, Faruk Ajeti, i cili e cilësoi mbresëlënëse performancën e grupit kosovar.

“Një premierë, një performancë mbresëlënëse, një mbrëmje e veçantë e muzikës sonë në një nga sallat më të njohura të muzikës botërore – atë të Filarmonisë së Berlinit. Kënaqësi e veçantë që së bashku me korin e mirënjohur nga Kosova, Siparantum Choir, nën drejtimin e Memli Kelmendi, organizuam atë që ndoshta para ca vitesh ishte vetëm një ëndërr dhe tani për jubileun e 15-vjetorit të Pavarësisë së Republikës së Kosovës është tashmë realitet”, ka shkruar Ajeti në Facebook.

Me një program të veçantë artistik nga dirigjenti i mirënjohur Memli Kelmendi, u interpretuan këngë të ndryshme me motive shqiptare.

“Një kor model, i cili mbrapa vetes lë një rrugëtim të veçantë dhe me plot sakrifica, e tani është bartës i disa çmimeve ndërkombëtare të muzikës korale. Kisha kënaqësinë që t‘i drejtohem me një fjalë rasti audiencës e cila duartrokitjet e vazhdueshme i kishte mjet të manifestimit ndaj zërit dhe melodisë së jashtëzakonshme të anëtarëve të korit”, ka shtuar ai.

Ajeti tha se të përkushtuar si asnjëherë më parë, do të vazhdojnë të jenë të fokusuar ndaj fuqizimit të diplomacisë kulturore të Republikës së Kosovës.

Go to TOP