Driver Booster - Download Free for Windows 11, 10, 8, 7

Driver Booster: Free updater for Windows 11/10. Renew drivers for graphics, USB, audio, screen, network, printer, and mouse efficiently.!
Get it now for FREE !

Driver Booster Driver Booster Download

Hapet ekspozita muzeale në kullën e Ahmet Delisë në Prekaz

Në kullën e Ahmet Delisë, e ndërtuar për herë të parë në gjysmën e dytë të shekullit të 19-të, nga sot përmes një ekspozite shfaqet kronologjia historike që do të qëndrojë si testament i jetës së heroit Ahmet Delia.

“Përmes artefakteve ftohemi të udhëtojmë në veprimtarinë dhe sakrificat e një luftëtari të lirisë i cili ishte i angazhuar në një sërë fushatash ushtarake dhe kuvende popullore. Beteja e tij e fundit në dhjetorin e vitit 1912, ku Delia i armatosur vetëm me sëpatë mbron gjitonët, vulos figurën e tij në traditën epike dhe qëndresës shqiptare në Kosovë”, thuhet në njoftimin e MKRS-së.

Ekspozita e realizuar nga KnKub Heritage, mbështetet nga Ministria e Kulturës.

Go to TOP