Gjykimi ndaj ish-krerëve të UÇK’së: Dëshmia e dëshmitarit të shtatë pritet të zgjas 7 orë

Dëshmitari i shtatë ka filluar dëshminë e tij në seancën e së martës në Dhomat e Specializuara e Kosovës (DhSK) në gjykimin ndaj Hashim Thaçit, Kadri Veselit, Rexhep Selimit dhe Jakup Krasniqit, e cila dëshmi pritet të zgjat rreth 7 orë.

ZPS-ja ka kërkuar të kalohet në seancë private me arsyetimin se pyetjet për dëshmitarin do të bëhen për një incident të vetëm unik dhe se për këtë mundet lehtë të identifikohet i njëjti, raporton ‘‘Betimi për Drejtësi’’.

Fillimisht, dëshmitari është përgjigjur me ‘‘Po’’ kur është pyetur se a është intervistuar më herët nga ZPS-ja dhe se në seancën përgatitore kishte kërkuar disa ndryshme të disa pjesëve të deklaratës së tij, se ato ndryshime ishin pasqyruar në shënime që iu ishin lexuar me zë dhe se të njëjtat kishin qenë ndryshimet që kishte kërkuar ai.

Këto dokumente iu shfaqën dëshmitarit në ekran, si dhe u pranuan nga trupi gjykues si prova materiale pas propozimit të Zyrës së Prokurorit të Specializuar.

Në vazhdim dëshmitari është përgjigjur edhe në pyetjet e mbrojtësit të viktimave, avokatit Simon Laws, disa prej të cilave ishin me përmbajtje të redaktuar.

Sipas dëshmitarit, i njëjti ka qenë kryefamiljar dhe është marr me bujqësi, por pas ndalimit të tij e edhe tani ka dhimbje vazhdimisht.

Të njëjtit i është paraqitur një fotografi e plagës në shpatull (jo publike) dhe kur është pyetur për të, përmbajtja sërish ka qenë e redaktuar.

Ai ka thënë se ndalimi i tij ka pasur edhe efekte psikologjike pasi që ka marr ndihmë mjekësore tek profesionisti me vite të tëra edhe jashtë shtetit.

‘‘Nja 2 vite kam shkuar vazhdimisht te psikologu..’’, ka thënë dëshmitari.

Go to TOP