Duan rritje pagash, punëtorët e New York Times kërcënojnë me lënie të punës

Më shumë se njëmijë punonjës të sindikatave në New York Times janë zotuar të largohen nga puna për 24 orë, nëse botuesi i lajmeve nuk bie dakord për një ‘kontratë të plotë dhe të barabartë për të gjithë’ deri më 8 dhjetor.

Kryetari i Njësisë së NYT NewsGuild, Bill Baker, lëshoi ​​kërcënimin për largim në një letër drejtuar botuesit të Times A.G. Sulzberger dhe CEO-s, Meredith Kopit Levien, një kopje të së cilës sindikata e postoi gjithashtu në Twitter.

Duke argumentuar se pagat e tyre janë të pamjaftueshme nga rritja e inflacionit, ndërkohë që kompania gëzon fitime të majme, anëtarët e sindikatave kërkuan ‘paga që shkojnë në hap me inflacionin dhe janë në përpjesëtim me vlerën e punës së tyre.

Në fund të vitit të kaluar, dosjet rregullatore tregojnë se Times kishte rreth pesëmijë punëtorë, duke përfshirë afërsisht dymijë në redaksi, që do të thotë se largimi do të linte një ‘ekip skelet’ për të mirëmbajtur faqen e internetit të Times dhe për të prodhuar gazetën.

Një zëdhënës i NYT këmbënguli se largimi nuk do të ndalonte shtypin, duke thënë për DailyMail.com: “Ndërsa jemi të zhgënjyer që NewsGuild po kërcënon të godasë, ne jemi të përgatitur të sigurojmë që The Times të vazhdojë t’u shërbejë lexuesve tanë pa ndërprerje”, transmeton Klankosova.tv

“Ne mbetemi të përkushtuar të punojmë me NYT NewsGuild për të arritur një kontratë për të cilën të gjithë mund të jemi krenarë”, shtoi zëdhënësi. “Propozimi ynë aktual i pagave ofron rritje të konsiderueshme”.

Por sindikata argumenton se menaxhmenti ka negociuar me keqbesim, duke zvarritur seancat e bisedimeve për një kontratë të re gjatë 20 muajve të fundit.

Baker kërkoi seanca negocimi ‘gjithëditore, maratonë’ në mënyrë që të arrinte një marrëveshje të re përpara afatit të 8 dhjetorit.

Përveç koncesioneve për pagën bazë dhe sigurimin shëndetësor, sindikata po kërkon gjithashtu një kthim në më shumë fleksibilitet në punën hibride dhe në distancë, pasi të gjithë punonjësit u urdhëruan të kthehen në zyrë pasi kufizimet për pandeminë u lehtësuan.

Një largim 24-orësh, nga mesnata deri në mesnatën e 8 dhjetorit, mund të pengojë rëndë operacionet e redaksisë në Times, e cila është gazeta e dytë më e madhe amerikane, pas Wall Street Journal.

Go to TOP