Deputetja e Partisë Popullore në Serbi: Askush nuk i beson më Vuçiqit, ai e ka humbur plotësisht busullën

Deputetja e Partisë Popullore Sanda Rashkoviq Iviq tha sot se “askush nuk i beson presidentit të Serbisë, Aleksandar Vuçiq, sepse ai shkon në shtrat me një mesazh dhe zgjohet me një tjetër”.

“Është qesharake kur Vuçiq thotë se ka 10 ditë që thërret opozitën dhe askush nuk i përgjigjet thirrjes së tij dhe thotë se në mëngjes, e pastaj në mbrëmje, me humor të errët, shan opozitën me karroca qensh. Diferenca kohore në ato deklarata është vetëm tetë orë, që do të thotë se ai ka humbur plotësisht busullën e tij”, tha Rashković Iviq për televizionin Nova S.

Ajo tha se në psikologji dhe psikiatri ekziston një term “mesazhe të dyfishta, të cilat në të njëjtën kohë thonë “të dua dhe të urrej” dhe që ngatërrojnë personin të cilit i synohen dhe që në rastin e Vuçiqit lexon “eja të flasësh me mua”, por ti je ustash”.

“Vuçiq premtoi në prill të vitit 2022 se zgjedhjet në Beograd do të mbahen së shpejti dhe kanë kaluar 14 muaj dhe nuk ka zgjedhje. Ai ka premtuar se do të sigurojë një video dyminutëshe të aksidentit në pikën e pagesës në të cilin mbeti i vrarë Stanika Gligorijeviq, ndaj nuk e dha videon. Ai tha se nuk i ka shfaqur pamjet se janë të tmerrshme dhe më pas ka treguar kufoma pa kokë dhe një mulli mishi në të cilin po bluheshin njerëzit”, tha deputetja e Partisë Popullore.

Ajo vlerësoi se “dërgimi i mesazheve krejtësisht të kundërta në të njëjtën kohë flet më shumë për atë që i dërgon ato mesazhe sesa për ata të cilëve u dedikohen mesazhet”.

“Gjërat po përshkallëzohen dhe agresioni po rritet. Regjimi dhe përfaqësuesit e tij nuk duan të marrin as edhe një grimcë përgjegjësie, por akuzojnë opozitën, ata që krijuan atmosferën e dhunës dhe krizës akuzojnë opozitën. Toni i shoqërisë gjithmonë diktohet nga qeveria, jo nga opozita”, tha Rashkoviq Iviq.

Ajo vlerësoi se Serbia ishte “zhytur në krim dhe agresion” dhe kujtoi se pas dy vrasjeve masive në të cilat u vranë 18 persona, kryeministrja Ana Brnabiq tha menjëherë se “nuk ka pasur dështime” në sistem.

“Një vlerësim i tillë nuk mund të jepet pa një analizë të thellë”, ka thënë Rashkoviq Iviq.

Deputetja e Partisë Popullore ka deklaruar se edhe kur ishte anëtar i SRS-së së Vojisllav Sheshelit Vuçiq “ka luajtur rolin e Kalimerit dhe është paraqitur si viktimë”, dhe se ai rol i ka pëlqyer.

“Më vonë, kur u bë nënkryetar i parë dhe më pas kryeministër, filluan historitë për armët e gjetura në shtëpinë e tij dhe atentatorët, por atentatorët nuk u gjetën kurrë. Vuçiq vazhdimisht kërkon të tërheqë vëmendjen mbi vete dhe të homogjenizojë elektoratin e tij duke thënë se është i kërcënuar dhe duket se kërkon që të gjithë populli dhe shteti ta mbrojnë sepse, mirë, ai dëshiron ta vrasë, i gjori”, ka thënë Rashkoviq Iviq.

Deputetja e Partisë Popullore deklaroi se përmbushja e kërkesave të protestës “Serbia pa dhunë” do të thotë “lirim i mediave dhe pasqyrimi i krimeve dhe keqbërjeve të ndryshme dhe qeveria e mbron atë me jetë dhe me të gjitha forcat”.

“Vuçiq, si ish-ministër i Informacionit në kohën e Sllobodan Millosheviqit, e di shumë mirë se sa të rëndësishme janë mediat dhe nuk dëshiron t’i lërë asgjë rastësisë. Ai kërkon të kontrollojë gjithçka dhe prandaj e shqetëson largimi i anëtarëve të Këshillit të REM. Ai do t’i jepte edhe Ana Brnabiqit nëse nuk do t’i jepte Pink-un dhe Hepin, sepse ata janë dy çekiçët dhe levat e tij propagandistike dhe fabrikat e tmerrshme të gënjeshtrës”, tha Rashkoviq Iviq.

Go to TOP