Ish-deputetët rusë planifikojnë “qeverinë post-Putin”, këtë javë nis “rënia” e diktatorit

Midis 4 dhe 7 nëntor, një kongres do të mbahet në fshatin polak Jablonna pranë Varshavës. Në Kongres do të marrin pjesë ish-deputetë të Dumës, të cilët ishin në parlament para aneksimit të Krimesë në 2014.

Aktivistët e opozitës ruse dhe aktivistët socialë që dënojnë regjimin e Putinit thuhet se janë gjithashtu në mesin e partive pjesëmarrëse. Ata janë kundër luftës në Ukrainë dhe aneksimit të rajoneve të Ukrainës. Rreth 50 persona do të mblidhen në Pallatin Poniatowski.

Pallati shërben si një vend simbolik. Bisedimet në Varshavë përfunduan atje, si rezultat i të cilave komunizmi ra në Poloni dhe ndodhi kolapsi i bllokut lindor.

Gjatë kongresit do të përcaktohen qëllimet më të rëndësishme dhe më pas do të miratohet “Deklarata e Parimeve Kushtetuese për një Rusi të Lirë “.

Kjo duhet të shërbejë si bazë për një kushtetutë të re. Përveç kësaj, do të hartohet një plan dhe rregulla për “rezistencën kombëtare” kundër regjimit të Putinit brenda dhe jashtë vendit.

Go to TOP